Let op: deze aanbieding is verlopen en niet meer geldig.

Vijfdaagse retraite in Frankrijk

Reculer pour mieux sauter

Een begeleide retraite voor ervaren professionals

Stel je voor. Je wordt ’s morgens wakker in een lekker bed. Het is nog stil, op wat vogelgeluiden van buiten na. Je hebt geen haast vandaag maar voelt een gezonde spanning voor wat komen gaat. Het voorbereidende gesprek heeft je geholpen om je gedachten te ordenen, maar heeft wellicht ook iets losgewoeld. De andere deelnemers aan de begeleide retraite heb je inmiddels ontmoet. Na een lekker en gezond ontbijt gaan we aan de slag in de kleine groep gelijkgestemden. Ieder is naar Frankrijk gekomen om een pas op de plaats te maken, tot andere gedachten te komen, en misschien een knoop door te hakken. Het programma biedt input voor die reflectie. We gaan op pad in de prachtige omgeving, een wandeling van een paar uur door het middelgebergte. Je reflecteert op waar je staat in leven en werk, je onderzoekt wat je raakt en waarom. Onderweg eten we wat, ergens langs ons pad, of wellicht in een klein dorpscafé, en daarna vervolgen we ons pad. In de loop van de middag zijn we terug. Je kunt lekker douchen, wat lezen, mogelijk in de zon, een drankje erbij. Misschien heb je zelfs zin om even naar je email te kijken? Niet waarschijnlijk, maar ook niet uitgesloten. ’s Avonds geniet je van een heerlijk diner, een goed glas wijn, de gesprekken aan tafel.

Morgen volgt er nog zo’n dag. Net weer wat anders dan vandaag. Je bent welkom.

Wat en voor wie? ‘Reculer pour mieux sauter” (vrij vertaald: halt houden om verder te kunnen springen) is een vierdaags programma in een kleine groep voor bezinning en reflectie, zowel individueel als in interactie met de begeleiders en eventueel de andere deelnemers. Stilstaan bij wat er voor je ligt om er vervolgens met nieuwe energie tegenaan te gaan. Voorafgaand heb je – in Nederland – een intakegesprek om scherp te stellen waar het je om gaat.

We bieden je een comfortabele bedding in de Auvergne, een deskundig team en een programma op maat. We werken we met inspirerende teksten, muziek en videomateriaal, opdrachten en reflectieoefeningen, en stiltewandelingen. Er is een flinke dosis ‘vrije ruimte’, voor de eigen behoeften en ‘het betere ontmoeten’. We werken in een kleine groep, 4 tot 6 mensen.

Vragen waaraan je in dit programma kan werken zijn:

Ik sta voor een belangrijke keuze en wil me daar in rust op bezinnen Eigenlijk gaat alles goed, maar wordt het niet een beetje saai? Hoe lang blijft het nog leuk? Ik wil focus aanbrengen, zodat ik effectiever word in wat ik doe Ik wil een stap vooruit met mijn team of afdeling. Hoe ga ik dat aanpakken? Hoe kan ik me in het (politieke) krachtenveld met meer plezier en minder negatieve energie bewegen? Welke stappen kan ik zetten om mijn visie krachtiger te maken en beter over de bühne te brengen? Hoe houd ik beter balans tussen distantie en betrokkenheid t.o.v. operationele processen? Ik wil anderen beter begrijpen, door meer zicht op mezelf te krijgen, wie ik ben, wat me drijft, wat me boeit. Ik ben door mijn energie heen, hoe krijg ik mezelf weer goed op het spoor? En dergelijke. Mail ons om je aan te melden.

Het arrangement Het programma vindt plaats onder begeleiding van Cornalien Stolker, Charles Engelen en Tarcies Kisters. Charles en Tarcies zijn in het voorjaar van 2016 begonnen met hun Chambres d’Hotes in de Auvergne. Vanuit La Vaisse in Ambert bieden zij een warme en professionele bedding aan de retraite.

Charles Engelen (1961) heeft (na diverse management- en directiefuncties) in 2005 Engelen & Partners Organisatieontwikkeling (E&P) opgericht en is als organisatieadviseur en (team-)coach werkzaam. Hij begeleidt bij moeizaam geworden (werk-)relaties, om (samenwerkings-)partners te helpen de ‘angel’ te vinden en de dialoog weer op gang te brengen. Hij doet dat met lichtheid, scherpte en respect. Charles is gastheer en begeleidt het programma en de coachwandelingen.

Tarcies Kisters (1962) –mede-eigenaar van E&P – is werkzaam als (organisatie-)coach en leermanager in diverse ontwikkeltrajecten. Zij kijkt naar aanwezige talenten van individuen en weet deze los te maken en te verbinden met elkaar. Zij is direct, transparant en toegankelijk. Tarcies is gastvouw en kok, en ze begeleidt coachwandelingen en keukentafelgesprekken (letterlijk, met de handen uit de mouwen).

Cornalien Stolker (1962) noemt zichzelf een vakvrouw in persoonlijke ontwikkeling. “Er is altijd meer mogelijk dan je denkt” is haar motto. Ze heeft een praktijk voor coaching en consultancy en is als trainer en opleider verbonden aan verschillende organisaties. Cornalien is zachtaardig, helder en nieuwsgierig. Ze voert de intakegesprekken en begeleidt het programma.

De kosten bedragen € 2.250,= (excl BTW). Inbegrepen: individuele intake in Nederland, programma-begeleiding, verblijfskosten op basis van volpension (=overnachting, ontbijt, lunch, aperitief, diner), transfers vliegveld Lyon naar Ambert (we stemmen af over de te boeken vluchten). Niet inbegrepen: vliegticket, extra consumpties, eventuele extra verblijfdagen (€ 160,= per dag, volpension). Een betalingsregeling is mogelijk.

Eerstvolgende data: 27-31 maart 2022

25-29 september 2022

Profiteren van: Vijfdaagse retraite in Frankrijk?

Bedrijf : Cornalien Stolker Coaching & Consultancy
Contactpersoon : Mevr. C. Stolker
Telefoonnummer : 06-55158934
E-mail adres : csh@cornalienstolker.nl
Geldig tot : 29-9-2022

Reageren op deze aanbieding in Coevorden