Autismecoaching voor jongeren en jongvolwassenen

Als je autisme hebt, kunnen veel dingen een behoorlijke uitdaging zijn. Soms heb je behoefte aan een klankbord, iemand die je een spiegel voorhoudt, je kan adviseren en ondersteunen als het gaat om werk- en privésituaties. Iemand op wie je kunt terugvallen in crisissituaties of juist in rustigere periodes. Een coach kan je verder helpen bij het creëren van structuur in je dagelijks leven, het ondernemen van dingen buiten de deur of het vinden van (ander) werk.

Autismecoaching voor jongeren en jongvolwassenen

Op zoek naar een coach? Wees kritisch. Er is veel aanbod. Iedereen kan zich coach noemen. Een geschikte coach vinden is niet altijd makkelijk. Een goede autismecoach heeft ervaring met mensen met autisme, kan goed luisteren, maar ook goed ‘doorpakken’ (is daadkrachtig). En er moet natuurlijk een ‘klik’ zijn. Misschien zoek je iemand van je eigen leeftijd, die in dezelfde levensfase zit en met wie je lange tijd samen kunt werken of juist iemand met wat meer levenservaring. Een goede coach houdt rekening met jouw wensen en behoeften, ambities, mogelijkheden en beperkingen en is zij/hij goed bereikbaar (telefonisch, per email of app).

Een autismecoach biedt hulp aan voor uiteenlopende problemen. Een steuntje in de rug bij het dagelijkse leven. Hulpvragen van jongeren kunnen liggen op het gebied van regelmaat in het leven, planning van schoolwerk, het maken van keuzes, het vinden van geschikt werk of het sociale leven. Een coach kan jongeren helpen het leven weer op de rails te zetten, sociale contacten op te bouwen in een veilige omgeving, werk te vinden dat bij ze past en de schoolprestaties te verbeteren. Zodat de schooluitval minder wordt en steeds meer scholieren met diploma de school verlaten.

Wil je meer weten over coaching of contact opnemen?

Ga naar www.help-aut.nl of bel 0524-234234

Geplaatst op donderdag 11 juni 2020.

Over Help-Aut: Autisme coach

Dit bericht is geschreven door Help-Aut: Autisme coach. Het bedrijf valt onder coaching uit Coevorden. Trefwoorden van Help-Aut: Autisme coach uit Coevorden : autismecoach, coach bij autisme, hypnose bij autisme, levensbrede begeleiding, gemeente coevorden, WMO, PGB, ADHD, PDD-nos.

Lees meer over Help-Aut: Autisme coach.